Materiaal en keuze

Voor het beoefenen van de handboogsport heeft men een basisuitrusting nodig, bestaande uit een handboog, pijlen en enkele accessoires. De accessoires bestaan uit een vingerleertje (tab), een arm beschermer en een borstbeschermer.

Begint men met de handboogsport, dan kan men materiaal van de vereniging gebruiken. Hiervoor wordt een geringe vergoeding gevraagd.

Is men enigszins gevorderd dan ontstaat al gauw de behoefte aan eigen materiaal. Het is dan verstandig om gebruikt materiaal aan te schaffen. Dit betreft de boog en de pijlen; het beschermingsmateriaal moet men nieuw aanschaffen. De totale kosten voor deze accessoires bedragen c.a. € 45,-. Voor een gebruikte boog en pijlen moet men rekenen op € 135,- tot € 250,-.

Op deze wijze kan men zich in de handboogsport bekwamen. Voordeel is dat men dan ook kan gaan bepalen welke richting men met de sport op wil gaan. Pas als men een goede schiettechniek heeft ontwikkeld en weet wat men wil is het verantwoord om nieuw materiaal aan te schaffen.

Voor een complete wedstrijduitrusting kan men elk bedrag tussen € 450,- en € 2275,- invullen.

Overige linken:
Vereniging
Geschiedenis
Contributies
Bestuur en Commissies