Welkom bij de Handboog Sport Vereniging Waterlandschutters

Wat is boogschieten

Hoe oud handboogschieten ook al is, de handboogsport is jong. Vanaf de eerste boog duizenden jaren geleden tot diep in de middeleeuwen zijn handbogen gebruikt om mee te jagen of oorlog te voeren. De uitvinding van het buskruit bracht echter nieuwe wapens met zich mee die de plek van de handboog in de jacht en het leger innamen. Tot die tijd was handboogschieten geen sport maar een beroep of een noodzaak om aan eten te komen. Daarna is handboogschieten langzaam gegroeid tot een olympische sport  die nu door velen wereldwijd wordt beoefend. Een sport waar traditie hand in hand gaat met zeer moderne materialen waarvan bogen, pijlen en accessoires zijn gemaakt.

Handboogsport is:

  • Een Olympische sport
  • Uitdagend
  • Concentratie
  • Gezelligheid
  • Zowel binnen als buiten mogelijk
  • Individueel en in teamverband
  • Geen ingewikkelde sport

Wie zijn wij

Onze vereniging is op 3 december 1976 opgericht door
een aantal enthousiastelingen. De vereniging is dus nog erg jong.

In 1985/1986 hebben wij onze nieuwe accommodatie betrokken, toen nog een kale vlakte. Deze voldoen aan de olympische normen en er is dan ook al menig officieel record gebroken op onze vereniging

Wij zijn in staat om meer mensen onze mooie sport te laten beoefenen. Dit is des te belangrijker voor onze mindervalide mede sporter die wij nu ook gepast kunnen ontvangen. De handboogsport is namelijk de enige sport waar zij op basis van volledige gelijkwaardigheid aan deel kunnen nemen. Onze vereniging telt op dit ogenblik ca. 150 leden.

Kennismakingscursus

Onze vereniging heeft een kennismakingscursus boogschieten. Tijdens deze cursus wordt kennisgemaakt met de vereniging, de sport en het materiaal. Deze cursus wordt tegen een kleine vergoeding aangeboden en het materiaal kan van de vereniging worden geleend.

Voor vragen kunt u verder kijken op onze pagina met veel gestelde vragen maar uiteraard kunt u ook gerust bellen of een email sturen.

Lees hier het hele verhaal >

Overige linken:
Geschiedenis
Bestuur en Commissies
Contributie
Materiaal